Regler om forsinket fly med Virgin Atlantic
Gælder Flyforordningen i England?
Virgin Atlantic er ikke et EU-luftfartsselskab (da det er hjemhørende i Storbritannien), og din ret til flykompensation i hht. Forordning (EF) 261/2004 afhænger af, om forsinkelsen er sker fra en lufthavn i- eller uden for Europa.
Reglerne forklares bedst ved et eksempel:
Bliver du forsinket på din hjemrejse med Virgin Atlantic fra London (som ligger i et ikke EU-land), er du ikke omfattet af Forordning (EF) 261/2004, og derfor har du ikke i en sådan situation krav på flykompensation fra Virgin Atlantic i hht. dette regelsæt.
Omvendt: Bliver du forsinket på udrejsen fra Billund (som ligger i et EU-land) til London, er du omfattet af Forordning (EF) 261/2004, og har derfor krav på flykompensation fra Virgin Atlantic i hht. dette regelsæt.
Rejser du fra Billund til London med f.eks. SAS, er du omfattet af Forordning (EF) 261/2004 på både ud- og hjemrejsen, da SAS er et EU-luftfartsselskab.

”UK 261”
Da Storbritannien forlod Den Europæiske Union i 2020, frygtede mange, at de ville miste deres rettigheder ved flyforsinkelse, aflysning og overbooking.
Sandheden er imidlertid, at ikke meget har ændret sig – I hvert fald ikke for briterne.
Den britiske regering har nemlig implementeret – størstedelen af – Forordning (EF) 261/2004 i britisk lovgivning ved ”Air Passenger Rights and Air Travel Organisers’ Licensing (Amendment) (EU Exit) Regulations 2019”, som sætter det, der reelt er ”UK261”, i kraft.
Der er ganske vist foretaget et lille antal ændringer i ordlyden af Forordning (EF) 261/2004, som den gælder i Storbritannien, for at sikre, at den fungerer effektivt på trods af, at Storbritannien ikke længere er en EU-medlemsstat.
Desuden er kompensationsbeløbene anført i Britiske Pund (”GBP”), således af de 250 Euro er blevet til 220 GBP, de 400 Euro er blevet til 350 GBP og de 600 Euro er blevet til 520 GBP.
Men reglerne i EU og Storbritannien er altså med ”UK261” tilnærmelsesvis de samme. Implementeringen omfatter i øvrigt også rettigheder, der er skabt af tidligere EU-retspraksis (såsom retten til kompensation for forsinkelse, der blev skabt i den kontroversielle Sturgeon-sag), som fortsat vil være bindende for lavere britiske domstole.

Sådan får du flykompensation fra Virgin Atlantic
Du kan igangsætte din sag mod Virgin Atlantic ved at uploade dine flybilletter på vores hjemmeside.
Du er også velkommen til at ringe til os telefon 33 43 33 33 eller sende os en e-mail mail@flyadvokaten.com.
Vi er 100 % dansk-ejet, og hos os er det mennesker – ikke robotter – du taler med.
Flyadvokaten er et advokatfirma, og derved adskiller vi os markant fra andre udbydere af hjælp til flykompensationskrav. Alligevel matcher vores priser dem, du kan finde andre steder, og vi tilbyder også NO CURE, NO PAY.
Vores bistand er altså gratis for dig, hvis vi ikke vinder din sag mod Virgin Atlantic.
Flyadvokatens medarbejdere har mere end 10 års erfaring med flykompensationssager, og har hjulpet mere end 150.000 passagerer.
I øvrigt er vi Danmark eneste advokatfirma, som har speciale i flypassagerers rettigheder. Vi kender reglerne, og kan også hjælpe dig med kompensation fra Virgin Atlantic.

Om Virgin Atlantic
Virgin Atlantic er et britisk flyselskab, der blev grundlagt i 1984 af den britiske entreprenør Sir Richard Branson.
Selskabet er kendt for sin innovative tilgang til luftfart og livlige branding, der adskiller sig fra mange af de traditionelle flyselskaber. Virgin Atlantic har hovedkontor i Crawley, Storbritannien, og opererer primært fra London Heathrow, London Gatwick samt Manchester.
Virgin Atlantic tilbyder flyvninger til mere end 30 destinationer, herunder populære steder i Nordamerika, Caribien, Afrika, Asien og Europa.
Flåden består af moderne fly, herunder Airbus A330, Airbus A350 og Boeing 787. Flyene er designet med fokus på komfort, teknologi og effektivitet. Virgin Atlantic er kendt for at tilbyde en mere personlig og uformel oplevelse ombord, og deres Upper Class (business class) er særligt populær, da den tilbyder både luksuriøse sæder, privatliv og en eksklusiv loungeoplevelse.
Virgin Atlantic er ikke medlem af nogen stor luftfartsalliance som f.eks. Star Alliance eller Oneworld, men Virgin Atlantic har samarbejdsaftaler med flere flyselskaber, herunder Delta Air Lines, som har en betydelig ejerandel i Virgin Atlantic.
Et af de kendetegnende træk ved Virgin Atlantic er selskabets unikke og farverige branding, der ogsåe skiller sig ud i luftfartsindustrien.

Danmarks ENESTE advokatfirma med speciale i flypassagerers rettigheder
Det er din garanti for kompetent, effektiv og sikker behandling af sagen
No cure, no pay
Hvis du ikke får penge, gør vi heller ikke!
Mere end 40.000 førte retssager
Mere end 10 års erfaring